A daughter may outgrow your lap, but never your heart

torsdag 13 juni 2013

Vikten

På våren bestämde jag mig för att verkligen på allvar ta tag i min vikt, har ett antal kilon som jag borde få bort. Innerst inne vet jag precis vad jag borde äta, hur jag borde röra på mig mm mm. Men då chipsen alla gånger vinner valet mellan chips och promenad tex. Och så bara älskar jag kolhydrater i alla former, ljust bröd, pasta mm.

Jag skrev in mig i kiloklubi på nätet och började fylla i och följa med vad jag sätter i mig och det har hjälpt mig en hel del. Där får jag klart för mig på ett konkret sätt vad jag ätit och vad jag kan äta men trots det gå ner i vikt.

Nu har jag slappat ett tag och inte orkat fylla i då jag vet att den dagliga kalorimängden ändå är allt för stor pga kalas, kalasrester mm. Och nu märker jag skillnaden! Medan jag åt hälsosamt och följde kiloklubis rekommendationer hade jag plötsligt en massa energi, sov bra och gick i tid i säng, nu då det blivit allt för mycket sötsaker och annat ohälsosamt är jag lika seg och slö som tidigare och omotiverad att göra nåt och skulle helst bara sitta och slöa framför tv/dator. Så nu känns det igen mer motiverat att ta tag i bantandet då jag märker hur snabbt jag kommer in i slöheten pga för mycket socker och då inte orkar med nåt. Men vet att de närmaste dagarna igen kommer att vara horribla då sockerabstinensen slår in och jag bara tänker på sötsaker :)

Bara jag ännu sku lära mig att det är helt ok att kasta bort kakrester efter kalas tex, och att det inte är min livsuppgift att äta upp dem alla.

Så nu fortsätter jag kämppa på och har som mål att gå ner ca 15 kg till förutom det jag gått ner hittills, men i en sakta takt så att jag på samma gång skulle lära mig att äta rätt och uppskatta hälsosam mat mer än jag gör idag.

2 kommentarer:

  1. Kämpa, kämpa! Det är konstigt att kolhydraterna alltid vinner, fast man vet att kroppen mår så mycket bättre av hälsosam mat. Tur går jag inte lätt upp i vikt, jag sku vara världens sämsta bantare.

    SvaraRadera