A daughter may outgrow your lap, but never your heart

torsdag 30 januari 2014

Att födas och att dö

Människolivet börjar lite som det slutar. Då man är höggravid och beräknat datum börjar närma sig så blir det ofta en hel del utryckningar till bb pga falska alarm. Man tror att nu kommer sammandragningarna så tätt att det är dags, men så avtar de och man får komma hem tillbaka och vänta. Och lika mycket väntar de som man har runt omkring sig. Men det är egentligen ganska spännande tider, de där sista veckorna då man vet att det närmar sig men inte direkt vilken dag som är den rätta. Och man försöker tolka alla tecken som kroppen ger ifrån sig för att förska komma fram till när det är dags.

Då speciellt en gammal människa dör, är det lite liknande, man vet inte riktigt vilken dag det sker och det hinner komma en hel massa falska alarm innan dess då allting tyder på att den gamle håller på att somna in, som anhörig försöker man förbereda sig och hoppar till alla gånger telefonen ringer. Men sen blir den gamle lite piggare och orkar några dagar igen. Det är bara den positiva spänningen som är utbytt mot en mer sorgsen och tung väntan på det som komma skall.

Men utgångsläget är lika, det ska ske inom en när framtid, men man vet inte exakt när. Sen kan det ju också gå så att babyn har mycket bråttom och kommer hemma i hallen eller i ambulansen, lika som en gammal människa kan somna in helt plötsligt utan minsta förvarning.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar