A daughter may outgrow your lap, but never your heart

måndag 24 februari 2014

Tänder

Så var sportlovet undan och vardagen tillbaka. Kim och jag jobbade båda under sportlovet och vädret var ju inte heller direkt uppmuntrande, så vi har inte gjort så mycket extra.

Idag hade Lina tid till tandläkaren för att kolla tänderna. Hon har en ny tand i nedre käken som kommer snett pga att mjölktanden inte ännu lossnat. Tandläkaren grubblade lite fram och tillbaka om de eventuellt skulle dra ut mjölktanden eller inte. Men om de drar ut mjölktanden så rätar den nya tanden antagligen upp sig, men då såg det ut som att den kommande hörntanden inte ryms där. Så det låter som att hon ärvt munnen min, för liten mun och för stora tänder. Åt mig har de väl totalt dragit ut 12 tänder varav 4 permanenta och trots det är det trångt i min mun. Och så har jag haft en del olika tandställningar.

Har försökt förklara åt Lina att sen då hon är stor flicka så kommer hon att vara tacksam för en eventuell tandställning även om det inte nu känns så roligt, själv är jag ju ytterst nöjd över att då för länge sen ha haft tandställning och o dagens läge istället ha rätt så raka och snygga tänder.

Men nu väntar vi på att de med skolan ska på koll och då görs det antagligen beslut om det blir tandställning eller inte och om de är tvungna att dra ut någon tand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar