A daughter may outgrow your lap, but never your heart

söndag 2 mars 2014

Dagisfunderingar

Jag ansökte igår om förskoleplats åt Maja och dagisplats åt Ella till hösten. Men är aningen irriterad på systemet. Man kan ansöka om kvällsvård och nattvård, men inte veckoslutsvård. Tänk så bra om det skulle finnas ett alternativ att kryssa i för vård även på veckosluten. I vårt hushåll skulle det definitivt underlätta läget. Nu tänker säkert många att ja men då skulle folk ha ungarna sju dagar i veckan i dagis, men man skulle ju kunna stifta en lag som säger att heldagsbarn får vara max fem dagar i veckan i dagis, eller fem dagar i sträck i dagis. Då skulle man kunna ha dem i dagis på veckosluten om bägge föräldrarna råkar arbeta och sen istället vara ledig tillsammans mitt i veckan.


5 kommentarer:

 1. Boa du kan ansöka om lördags och söndagsvård inom raseborg. Har du fyllt i den nyaste versionen, den på nätet, där längst ner finns den punkten.
  Sen beror det på till vilket dagis du önskat(om det är svartå, så då har dom tyvärr inte det där, men då finns tex familjedagvård). Veckoslutsvård erbjuds bara på vissa enheter i raseborg.

  SvaraRadera
 2. Aj det finns faktiskt det, tyckte inte jag såg nåt sånt på nätet då jag fyllde i ansökan. Men bra att veta. Och jo vi har sökt till Svartå :)

  SvaraRadera
 3. Tänkte bara säga;) Det är bara lite klumpigt formulerat då de istället för veckoslutsvård skrivs om lördag och söndag skillt.
  Men kanske det ordnar sig ändå, trots det inte finns dit ni sökt. Ni har ju pusslat många år redan...

  SvaraRadera
 4. Tänk att jag aldrig tidigare hört om att det finns veckoslutsvård i Raseborg :) Alltid lär man sig någon nytt :) Dock vet vi inte ännu om vi alls ska sätta Ella i dagis eller fortsätta pussla som vi ju vid det här lager är experter på :)

  SvaraRadera
 5. Den är i ekenäs. I karis har vi kvällsvård(dvs vård till kl 22 på vardagar endast än). Dock är dagvårdsbehovet och ökar, likaså för veckoslut, så snart måste staden nog hitta någo lösningar för det.
  Ja Ella hinner ju nog gå i dagis än, duktiga är ni som pusslar så här.

  SvaraRadera