A daughter may outgrow your lap, but never your heart

tisdag 17 mars 2015

Att gärna gå till arbetet

Vet inte om jag haft tur i livet eller om jag bara lyckats göra det bästa av situationen, men under de år jag arbetat är det bara en plats som jag inte trivts så bra på, och det var mitt första sommarjobb inom vården. För övrigt har jag stortrivs på alla mina arbetsplatser, oberoende om det varit på kontor eller i ambulans.

Totalt har jag haft 7 olika arbetsplatser, två somrar på ett kontor i Kyrkslätt, kan ännu idag nästan 20 år senare drömma om att på nytt få arbeta där, så bra trivdes jag :)

Sen kom det där ena sommarjobbet jag inte trivdes på, men de två följande somrarna arbetade jag på Ekenäs bäddavdelning och stortrivdes. Då skolan var färdig arbetade jag ännu ca 10 månader på samma bäddavdelning innan jag sökte mig till Mjölbolsta.

På Mjölbolsta arbetade jag på en och samma långvårdsavdelning i 12 år (dock med en massa mammaledigheter och vårdledigheter) och trivdes jättebra. I höstas blev jag förflyttad till bäddavdelningen i samma hus. Då jag först fick beskedet blev jag alldeles ifrån mig, ville absolut inte byta från min nuvarande avdelning, men redan efter några arbetsturer kunde jag konstatera att jo, jag trivs igen en gång hur bra som helst :)

Efter min sista mammaledighet innan jag började arbeta på Mjölbolsta på nytt tog jag ett litet städjobb på ett café och även om jag inte är en morgonmänniska åkte jag gärna iväg till arbetet till kl 6. I samma veva som jag sen på nytt började arbeta "på riktigt" efter den sista vårdledigheten snubblade jag över ett ambulansjobb och har sen dess gjort inhopparjobb där och trivs hur bra som helst.

Men frågan återstår, har jag haft turen att hitta bra arbetsplatser eller har jag lätt att komma överens med människor och kommer bra in i gänget? Hur som helst så åker jag alltid gärna iväg på arbete :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar